Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΏΝ 3/11

Στον εντοπισμό τριάντα ενός (31) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα (3/11), στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών, καθώς και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους.
Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση ενός ιστιοφόρου σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά Μονεμβασιάς - Μυρτώο πέλαγος.
Άμεσα απέπλευσαν περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του ανωτέρω ιστιοφόρου, προσαραγμένο σε βραχώδες σημείο της περιοχής ''ΑΚΡΑ ΚΑΜΗΛΙ'', καθώς και είκοσι επτά (27) αλλοδαπών στην ξηρά. Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στη Νεάπολη Βοιών με μέριμνα στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που έσπευσαν στο σημείο, ενώ λίγο αργότερα παραδόθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης έξι (06) επιπλέον αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί στην ευρύτερη περιοχή.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος που παραμένει προσαραγμένο στο σημείο χωρίς να έχει προκληθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ δύο (02) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, ηλικίας 42 και 45 ετών, συνελήφθησαν φερόμενοι ως διακινητές.

Πηγή: hcg.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου